Ved dødsfald

Ved dødsfald, når lægen har udfærdiget en dødsattest, retter vi/plejecentret henvendelse til boligselskabet og afmelder boligen. Vi sikrer også, at udbetaling af offentlige ydelser stoppes, og endelig afmelder vi aftaler med sygehus, læge, tandlæge, og vi afbestiller dosisdispensering på apoteket. I tilfælde, hvor dødsfald indtræffer pludseligt og uforudset, underretter vi naturligvis som det første de pårørende.

Vi underretter også huset – personale og beboere – om dødsfaldet. Der flages på halv på dagen for dødsfaldet.

Det er de pårørendes opgave at kontakte bedemand, skifteret og afmelde telefon, tv-pakke, PBS og i øvrigt afbestille abonnement på aviser, blade m.m.

Hvis der ikke er en ægtefælle, er det skifteretten, der skal give tilladelse til tømning af boligen. Det er af hensyn til boopgørelse og til arv. Det er tilladt at tømme boligen før skifteretten har givet boligen fri. Det kræver imidlertid at I udfylder skifterettens erklæring om frigivelse af boligen.

Er du i tvivl om, hvad du må og ikke må i forbindelse med et dødsfald, skal du kontakte Skifteretten i Svendborg.

Du kan kontakte Skifteretten i Svendborg mandag til fredag (8.00-15.00) på telefon 62 21 21 57.

Er afdødes økonomi af en sådan beskaffenhed, og er de pårørende ikke i stand til at påtage sig det økonomiske ansvar for bisættelsen, kan der søges om begravelseshjælp hos Langeland Kommune.

I de helt særlige tilfælde, hvor der ikke er pårørende til afdøde, sørger plejecentret for i samarbejde med Langeland Kommune at afdøde bisættes på værdig vis, og at afdødes bolig tømmes.

Har du spørgsmål vedr. disse følsomme forhold, er du/I naturligvis altid velkommen til at kontakte personalet på plejecentret.